Historien om det
Thailandske køkken
Thai køkkenet har
en interessant historie
Traditionelt tager thailandsk madlavning meget tid at forberede sig på. Derfor kræver madlavning masser af samarbejde og teamwork, der involverer familiemedlemmerne til at tilberede det sammen som et familiemåltid.
Maden forklarer det thailandske liv og dets traditioner, skikke og kultur. Thailandske familier er store og veltrikkede. Ved madlavning hjælper thailandske familiemedlemmer hinanden som et team. Ved madlavning af karriretter hjælper børn med let arbejde som at nippe basilikumblade, og voksne presser kokosnødkød og pund chili og krydderier.
I moderne tid er det meget lettere at lave thailandsk mad, da alle ingredienserne er tilgængelige i supermarkeder, men der er kritik af, at det mangler traditionelle standarder fra fortiden.
Thai køkken når det er bedst
Selvom det betragtes som et enkelt køkken, er thailandsk mad mere en sammensmeltning af køkkener, der svarer til de fire hovedregioner i landet: Nord- , Nordøst- (eller Isan), Central og Syd. Hvert køkken deler lignende fødevarer eller afledte fødevarer fra nabolandene.
Central Thailands madssmag er moderat med urter og sukker. Karryretter og retter med kokosmælk stammer fra det centrale Thailand.
Nordøstlige Thailand er stærkt påvirket af Laos. Lap og Tom Sabb er meget krydret og stærk smagende og viser indflydelse. Nordøstlige thailændere kan lide stærke smag og krydderier.
Flere populære retter i Thailand var oprindeligt kinesiske retter introduceret til Thailand af kinesiske indvandrere.
Hvorfor Thai en
international favorit?
- Smag: Den unikke smag i hver skål er blandt en af de mange grunde til, at thailandsk mad er populær blandt udlændinge.
- Dekoration: Thai mad har en attraktiv dekoration, der fremkalder appetitter. Thai frugt- og grøntsagsudskæring er en kunst, der introduceres til retter, der får dig til at føle dig fascineret af den sarte tilberedning.
- Harmoni: Thai mad kan tages harmonisk med enhver anden mad. For eksempel Pad Kaprao som spaghetti sauce og Nam-prig Pao, chili pasta, som en sandwich fyldning eller brød spredning.